Ako osviežiť svoj účes?

Farbenie vlasov je skvelým spôsobom, ako sa pohrať so svojím vzhľadom a dodať vlasom nový život. Či už túžite po radikálnej zmene farby alebo len po jemnom oživení v podobe melíru, dôležité je vedieť, ako tieto techniky správne použiť, aby váš účes vyzeral sviežo a prirodzene.

Farba na vlasy: Ako vybrať tú správnu?

Vybrať správnu farbu na vlasy je dôležitý krok k zmene vášho vzhľadu, pri ktorom je potrebné brať do úvahy niekoľko faktorov. Prvým z nich je tón pleti. Ak máte teplý tón pleti so zlatistým alebo broskyňovým nádychom, siahajte po teplých odtieňoch – medová blond, karamelová či zlatohnedá. Pre ľudí s chladnejším tónom pleti, ktorý má nádych do ružova či olivova, sú ideálne chladné farby, ako je popolavá blond, studená hnedá alebo čierna.

Ďalším dôležitým faktorom je vaša prirodzená farba vlasov. Ak sa necítite pripravení na veľkú zmenu, siahnite po odtieni, ktorý je o dva tóny svetlejší alebo tmavší než vaša prirodzená farba. Takáto jemná zmena poskytuje svieži vzhľad bez potreby častého dofarbovania.

Pre tých, ktorí chcú niečo odvážnejšie, sú vhodné výrazné farby, ako červená, ružová či modrá. Takéto farby však potrebujú špeciálnu starostlivosť a pravidelné obnovovanie, aby si udržali svoju intenzitu.

Dôležité je tiež rozhodnúť sa medzi permanentnou a dočasnou farbou. Permanentná farba poskytuje trvalejší efekt, no vyžaduje starostlivosť o odrasty. Dočasná farba sa postupne vymýva, čo je ideálne na experimentovanie bez dlhodobého záväzku.

Melír: Jemné oživenie účesu

Ak nechcete meniť celú farbu vlasov, no túžite po zmene, melír je ideálnou voľbou. Klasický melír pridáva kontrast medzi prameňmi a prirodzenou farbou, čím vytvára väčší objem a hĺbku účesu. Pre prirodzenejší efekt vyskúšajte balayage, kde farba prechádza jemne od korienkov po končeky, akoby vlasy zosvetlilo slnko. Ombre je ďalšia obľúbená technika, kde tmavšie korienky postupne prechádzajú do svetlejších koncov.

Starostlivosť o farbené vlasy

Starostlivosť o farbené vlasy je kľúčová pre udržanie ich kvality a farby. Používajte šampóny a kondicionéry určené pre farbené vlasy, ktoré pomáhajú udržať farbu dlhšie sviežu. Nezabúdajte na pravidelnú hydratáciu v podobe masiek, ktoré dodajú vlasom potrebnú výživu.

Ak často používate fén alebo žehličku, naneste na vlasy ochranný sprej proti teplu. Vysoké teploty môžu vlasy oslabiť a spôsobiť vyblednutie farby. S pravidelnou starostlivosťou si udržíte krásne a zdravé vlasy s dlhotrvajúcou farbou.