Ktoré časti turistickej výbavy môžete kúpiť aj v poľovníctve?

Vybavenie na turistiku by sme zvyčajne hľadali v športových predajniach, ale podobne môžete nakúpiť aj v poľovníctve. V poľovníctvach totiž nenájdete len zbrane a príslušenstvo k nim. Rovnako ako turisti aj poľovníci sa pohybujú v prírode a tak poľovníctva ponúkajú rozličné outdoorové vybavenie. 

Oblečenie

V prvom rade je to kvalitné outdoorové oblečenie. Tričká, nohavice, bundy tiež „drobnosti“ ako čiapky, nákrčníky, či ponožky. Dalo by sa povedať, že všetko, čo môžete mať počas túry na sebe, nájdete aj v dobrom poľovníctve.

Obuv

Samozrejmosťou je aj zrejme najdôležitejšia súčasť turistickej výbavy, ktorou je pevná turistická obuv. Ísť na túru bez poriadnej obuvi je len zbytočným „privolávaním“ si zranení, takže ak chcete začať s turistikou, prvou vecou, ktorú by ste si mali kúpiť, sú práve turistické topánky. Napríklad aj spoľahlivé AKU topánky. 

Ďalekohľad 

Presuňme sa do kategórie optických prístrojov. Tých je v poľovníctvách pochopiteľne dosť. Čo z toho môže zaujímať turistov? No predsa ďalekohľady. Turistika je totiž aj o krásnych výhľadoch a dobrý ďalekohľad, napríklad ZEISS, vám tieto výhľady ešte viac umocní.

Nôž 

Na túre sa oplatí mať pri sebe aj praktický nôž. Dobrý nôž má totiž toľko rôznych využití, že keď si ho zaradíte to svojej turistickej výbavy, určite ho použijete hneď na prvej túre. No a kde inde by ste našli taký výber kvalitných nožov ako práve v dobrom poľovníctve?

Batoh

Na záver sme si nechali batoh. Veď v čom ponesiete zvyšok turistickej výbavy (a nejaké to občerstvenie)? To isté sa týka aj poľovníkov, preto v dobrom poľovníctve nájdete aj slušný výber batohov, ktoré sa vám môžu hodiť aj na turistike.

Zdroj obrázka:

Autor: Daniel J / Stock.adobe.com