Zdravotné výhody ryžovej vody

Jedným z populárnych domácich liekov v Ázii je ryžová voda. Mnoho ľudí používa tento domáci liek na zdravú pokožku a zdravé telo. Tu je niekoľko spôsobov, ako môžete použiť ryžovú vodu, a pochopenie toho, ako presne môže domáci liek pomôcť pri liečbe hmotnosti a cukrovky.

Môže vám ryžová voda pomôcť schudnúť?

Posilňovač energia – Jedným z najčastejších dôvodov, prečo sa ryžová voda stala základom vo väčšine indických domácností, je to, že je považovaná za veľmi dôležitú pre zvýšenie energie. Ryžová voda preto môže pomôcť udržať vašu energetickú hladinu hore, keď sa ju snažíte vypotiť v telocvični alebo teraz doma, vzhľadom k tomu, ako je počas pandémie potrebné cvičiť sociálnej dištancovanie. Ryžovú vodu možno konzumovať ako nápoj pred tréningom, ktorý vám dodá dostatok energie na tréning pri chudnutí.
Hydratácia – Ďalší spôsob, ako môže ryžová voda pomôcť pri chudnutí, je udržiavanie hydratácie. Zostať hydratovaný, najmä u výživných nápojov, ak nie vody, je pri chudnutí veľmi dôležitý. Hydratácia hrá kľúčovú úlohu v udržiavaní dobrého fungovania všetkých vašich telesných systémov, ktoré hrajú úlohu pri znižovaní hmotnosti.
Zvyšuje trávenie – trávenie je veľmi dôležitým faktorom pri chudnutí. Aj keď pri chudnutí dodržiavate zdravú stravu, nemusí byť efektívne, ak máte neustále zápchu alebo zlé trávenie. Ryžová voda môže pomôcť pri trávení a tiež vám pomôže vyhnúť sa zažívacím ťažkostiam, ako je hnačka.

Je ryžová voda vhodná pre diabetikov?

No, nie. Pretože ryžová voda je väčšinou škrobovú zložkou ryže, čo znamená, že telu dodávate priamo sacharidy a cukor, nemusí byť ryžová voda pre diabetikov vhodná. V skutočnosti biela ryža v akejkoľvek forme, či už je to varená ryža, ryžové mlieko alebo ryžová voda, nie je pre diabetikov preferovaná.

Odporúča sa, aby diabetici sledovali príjem cukru, či už vo forme prírodného cukru, ako je škrob, alebo pridaného cukru. Diabetici by nemali pravidelne konzumovať ryžovú vodu, pretože by to mohlo zvýšiť hladinu cukru v krvi a spôsobiť komplikácie.