Objavte zdravotné výhody avokáda

Avokádo je tiež energeticky nabité jedlo, je bohaté na živiny a obsahuje dôležité mikroživiny, ktoré väčšina ľudí nekonzumuje v dostatočnom množstve, ako je draslík a vláknina. Štúdia na University of Illinois College of Agriculture, Consumer and Environmental Sciences ukázala, že zahrnutie avokáda do vašej každodennej stravy môže pomôcť zlepšiť zdravie čriev.

Avokádo je zdravé jedlo, ktoré je bohaté na vlákninu a mononenasýtené tuky, čo má vplyv na mikróby v gastrointestinálnom systéme alebo v črevách.

Konzumácia avokáda vám pomôže zvýšiť pocit sýtosti, ďalej znižuje koncentráciu cholesterolu v krvi.
Vedci zistili, že ľudia, ktorí každý deň jedli avokádo ako súčasť jedla, mali väčšie množstvo črevných mikróbov, ktoré štiepia vlákninu a produkujú metabolity podporujúce zdravie čriev. Mali tiež väčšie mikrobiálnu rozmanitosť v porovnaní s ľuďmi, ktorí nedostali avokádová jedla, uvádza štúdia.
Spotreba avokáda znížila žlčové kyseliny a zvýšila mastné kyseliny s krátkym reťazcom. Tieto zmeny korelujú s priaznivými zdravotnými výsledkami.

Zdravotné vplyv avokáda potvrdzujú štúdie

Jedna štúdia zahŕňala 163 dospelých vo veku od 25 do 45 rokov s nadváhou alebo obezitou. Dostávali jedno jedlo denne, ktoré konzumovali ako náhradu za raňajky, obed alebo večeru. Jedna skupina konzumovala avokádo ku každému jedlu, zatiaľ čo kontrolná skupina konzumovala podobné jedlo, ale bez avokáda. Účastníci počas 12-týždňovej štúdie poskytli vzorky krvi, moču a stolice. Rovnako hlásili, koľko z poskytovaných jedál konzumovali, a každé štyri týždne zaznamenávali všetko, čo jedli.

Kým ďalší výskum konzumácia avokáda sa zameral na chudnutie, účastníkom tejto štúdie sa neodporúčalo obmedzovať alebo meniť to, čo jedli. Namiesto toho konzumovali svoje bežné stravovacie návyky, s výnimkou nahrádzania jedného jedla denne jedlom, ktoré poskytli vedci.

Účelom tejto štúdie bolo preskúmať účinky konzumácie avokáda na gastrointestinálne mikrobiotu. Odborný asistent výživy na Katedre potravinárske vedy a výživy človeka na a hlavný autor štúdie uviedol: „Naším cieľom bolo otestovať hypotézu, že tuky a vláknina v avokáde pozitívne ovplyvňujú črevnú mikroflóru. “

Vedci zistili, že zatiaľ čo skupina s avokádom konzumovala o niečo viac kalórií ako kontrolná skupina, v stolici sa vylučovalo o niečo viac tuku.

„Väčšia vylučovanie tukov znamená, že účastníci výskumu absorbovali menej energie z potravín, ktoré konzumovali. To bolo pravdepodobne spôsobené znížením obsahu žlčových kyselín, čo sú molekuly, ktoré náš tráviaci systém vylučuje a ktoré nám umožňujú vstrebávať tuk. Zistili sme, že počet žlčové kyseliny v stolici boli nižšie a množstvo tuku v stolici bolo vyššie v skupine s avokádom, „vysvetľuje Holscher.

Rôzne druhy tukov majú na mikrobiom rôzne účinky. Tuky v avokáde sú mononenasýtené, čo sú tuky zdravé pre srdce.

Stredná avokádo poskytuje okolo 12 gramov vlákniny, čo je dlhá cesta k dosiahnutiu odporúčaného množstva 28 až 34 gramov vlákniny denne, uvádza štúdia.

Jesť vlákninu nie je dobré len pre nás; je to dôležité aj pre mikrobiom, uviedol Holscher. „Nemôžeme rozkladať vlákninu zo stravy, ale určité črevné mikróby áno. Keď konzumujeme vlákninu zo stravy, je to výhoda pre črevné mikróby i pre nás. “

Holscherova výskumné laboratórium sa špecializuje na diétne moduláciu mikrobiomu a jeho spojenie so zdravím. „Rovnako ako premýšľame o jedlách zdravých pre srdce, musíme myslieť aj na zdravé jedlá v črevách a na to, ako nakŕmiť mikroflóru,“ vysvetlila.