5 nenápadných spôsobov, ako sa stravovať zdravšie s minimálnym úsilím

V rýchlo sa rozvíjajúcom svete nie je ľahké stravovať sa zdravšie, najmä keď nemáte čas a energiu na varenie. Chceme, aby ste sa vyhýbali nezdravým jedlám a pochutnávali si na zdravých jedlách, ktoré vášmu telu poskytnú maximálne výhody.

Do ďalšieho smoothie použite biele fazule

„Fazuľa“ a „smoothie“ sú dve slová, ktoré zriedka spojíte do jednej vety. Ako sa však ukazuje, je to nezaplatiteľný nápad a jeho výsledkom je veľkolepá chuť. Dopriať si smoothie je perfektný spôsob, ako „zjesť dúhu“ a vyvážiť jedlo pomocou mnohých makroživín. Tu sú odpoveďou biele fazule. Sú známe ako obrovský zdroj  bielkovín, takže až budete nabudúce miešať rôzne druhy ovocia, nezabudnite na niektoré z týchto „kúzelných zŕn“, ktoré vám jednoduchým spôsobom vylepšia telo.

Arašidové maslo zmiešame s kopou rôznych semien

Nájsť raňajky, ktoré vás zasýtia a zdravo uspokoja, môže byť ťažké, našli sme však spôsob, ako si spríjemniť ráno. Vezmite si svoju bežnú nádobu s arašidovým maslom a zmiešajte ju so všetkými druhmi semien. Vaše ďalšie občerstvenie z arašidového masla bude rovnako chutné ako vždy, ale teraz je nabité výživnými prvkami , vitamínmi a bielkovinami jednoduchým spôsobom.

Namočte svoj bylinkový čaj s viečkom

Pokrytie čaju počas strmých svahov je pre bylinné čaje veľmi dôležité kvôli éterickým olejom, ktoré obsahuje. Ak pohár držíte bez viečka, éterické oleje sa odparia na vzduchu a budú difundovať. Ak k tomu dôjde, stratíte mnoho prospešných vlastností bylín.

Doprajte si semiačka melónu

Občerstvenie na veľkom kúsku melónu priamo z kôry je vždy zábavné, ale jednou z najväčších vecí na tom je, že dokáže naplniť vaše telo bielkovinami súčasne. Melón semená obsahujú viac ako 30 g z proteínu v jednom tégliku a sú bohaté na  vlákniny. Môžete ich ihneď zjesť alebo si odložiť na neskôr a pridať do obľúbených smoothie.

Mrkvu uvarte celú

Mrkva je plná beta karoténu, vlákniny, vitamínu K1, draslíka a antioxidantov. Sú chrumkavé, chutné a vysoko výživné. A čo viac, je to, že ich karoténové antioxidanty sú spojené so zníženým rizikom rakoviny. Ak je mrkva pripravená v celku, má o 25% viac falcarinolu, zlúčeniny bojujúcej proti rakovine, ako predtým nakrájaná mrkva.